Prima beschikbaarheid, bereikbaarheid en kwalilteit HAP Kolderveen

 

Prima kwaliteit in huisartsenpraktijk Kolderveen: 

Wij proberen voortdurend een zo goed mogelijke kwaliteit van zorg te leveren. Zowel onze praktijk als onze apotheek zijn DEKRA gecertificeerd. Doordat we extra faciliteiten hebben t.a.v. beschikbaarheid en bereikbaarheid zijn we ook een Achmea Plus praktijk. Uit het jaarlijkse Benchmark onderzoek van Achmea blijkt dat onze praktijk jaar in jaar uit een heel goede zorg levert voor een lage prijs.

 

Zeer goede beschikbaarheid en bereikbaarheid in huisartsenpraktijk Kolderveen:

In onze praktijk werken drie huisartsen. Het grootste deel van de week zijn alle drie aanwezig. We zorgen er zoveel mogelijk voor dat er altijd minimaal twee huisartsen aanwezig zijn. Hierdoor kunt u elke dag gemakkelijk een afspraak maken. Indien u voor tien uur 's ochtends belt dat kunt u in bijna alle gevallen dezelfde dag nog op het spreekuur terecht.

 

Buiten kantooruren doen we diensten met de praktijk in Giethoorn. Hierdoor is er altijd een huisarts voor spoedgevallen dichtbij. Tegelijkertijd kunnen wij buiten kantooruren bij spoedgevallen de farmaceutische zorg voor u leveren.

Onze avond- nacht- en weekenddiensten worden door ons uitgevoerd in een zogenaamde kleinschalige dienstenstructuur samen met de huisartsen uit omliggende dorpen (Diever, Dwingeloo, Havelte, Vledder, Frederiksoord). In dit dun bevolkte plattelandsgebied van ZW Drenthe en NW Overijssel staan dag en nacht minimaal drie huisartsen paraat.
Op de volgende kaart ziet u dat dankzij de kleinschalige dienstenstructuur de patiënten en de toeristen in Zuidwest Drenthe en NW Overijssel kunnen beschikken over medische en farmaceutische zorg op reisbare afstand, precies zoals de minister van VWS graag wil. Er zijn weinig plaatsen in Nederland waar de huisartsen- en farmaceutische zorg gedurende 7 x 24 uur zo goed bereikbaar is.

 

Op de kaart tarieven kunt u zien, dat ondanks de zeer goede beschikbaarheid onze prijzen lager zijn dan de omliggende grotere structuren.

Onbegrijpelijk overheidsbeleid:

Groot is dus niet bij voorbaat goedkoper, dit nog even afgezien van de verminderde bereikbaarheid voor de patiënten. Een van de redenen, dat wij verhoudingsgewijs zo goedkoop zijn is het feit, dat wij van overheidswege nu al gedurende bijna 10 jaar een aantal toeslagen (o.a. de plattelandstoeslag) niet in rekening mogen brengen. De reden hiervan is dat wij volgens de beleidsmakers niet doelmatig werken. Op papier zien wij te weinig mensen per uur. Indien wij in plaats van drie huisartsen slechts een huisarts in zouden zeten, dan zouden we ook hogere tarieven mogen rekenen. Begrijpt u het nog?

 

Augustus 2013: Door cliënten bekeken.

Onze praktijk wordt regelmatig beoordeeld op de kwaliteit van dienstverlening. We hebben ook dit jaar het kwaliteitstraject “Door cliënten bekeken voor huisartsenpraktijken” met de module pluspraktijk weer succesvol doorlopen.

Contact

Spoednummer 0522-491404
 

Huisartsenpraktijk Kolderveen

Kolderveen 7
7948 NG NIJEVEEN
Telefoon:
0522-491224
Receptenlijn:
0522-490129
Apotheek: 0522-492020
Afhaaltijden medicatie:
11.00 uur - 12.00 uur
15.15 uur - 16.45 uur
www.kolderveen.nl
Routebeschrijving >

gezondheids­informatie