De Nationale Diabetes Challenge-Nijeveen Wandelt! – Huisartsenpraktijk Kolderveen – Nijeveen

Van harte welkom op de website van:
Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Kolderveen

Via deze website willen wij u graag informeren over onze praktijk.
U kunt via de verschillende menu’s veel vinden over onze praktijkorganisatie.
Ook informatie over onze apotheek en de avond- nacht en weekenddiensten kunt u op onze website lezen.

Wij hopen dat u na het lezen van de teksten op onze website voldoende over onze praktijk weet.
Mocht u echter belangrijke gegevens missen, dan horen wij dat graag.

Huisartsenpraktijk Kolderveen
Kolderveen 7 7948 NG Nijeveen

De Nationale Diabetes Challenge-Nijeveen Wandelt!

“Nijeveen wandelt” is voor iedereen.

Jaarlijks doet fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje doet  mee aan de Nationale Diabetes Challenge(NDC*) onder de naam: “Nijeveen wandelt”. Het wandelevenement van 2018 en 2019 en 2021 waren een groot succes. Door corona is de editie van 2020 niet doorgegaan.

Misschien speelde u al langer met de gedachten om in beweging te komen, maar wist u nog niet hoe en met wie? Hier bieden wij u in het voorjaar van 2022 de kans om deze goede voornemens in praktijk te brengen. Natuurlijk wandelen de medewerkers van Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje zelf ook mee.

Bewegen is goed voor iedereen. Het heeft een positief effect op diabetes, overgewicht en algemeen welbevinden. Bovendien is het heel gezellig. We sluiten de avond altijd af met een kopje koffie of thee. Kortom: iedereen die graag in beweging wil komen en iets aan zijn leefstijl wil doen in een positieve, stimulerende omgeving is van harte welkom. Je hoeft nu nog geen wandelaar te zijn. We houden rekening met ieders niveau.

In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen lopen misschien wel 10, 15 of 20 km.

* Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Het project heet ‘De Nationale Diabetes Challenge’, maar iedereen, dus ook niet diabeten kunnen mee wandelen!!

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/nijeveenwandelt

Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje, email: oever21@xs4all.nl,  tel: 0522- 492199