Inschrijven als patiënt – Huisartsenpraktijk Kolderveen – Nijeveen

Van harte welkom op de website van:
Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Kolderveen

Via deze website willen wij u graag informeren over onze praktijk.
U kunt via de verschillende menu’s veel vinden over onze praktijkorganisatie.
Ook informatie over onze apotheek en de avond- nacht en weekenddiensten kunt u op onze website lezen.

Wij hopen dat u na het lezen van de teksten op onze website voldoende over onze praktijk weet.
Mocht u echter belangrijke gegevens missen, dan horen wij dat graag.

Huisartsenpraktijk Kolderveen
Kolderveen 7 7948 NG Nijeveen

Inschrijven als patiënt

Wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt in onze huisartsenpraktijk? U bent van harte welkom!

Het verzorgingsgebied kenmerkt zich van oudsher door een zogenaamde dubbellintbebouwing. Aan de Noordzijde: Nijeveense Bovenboer, Kolderveense Bovenboer en de Klosse, aan de Zuidzijde: Veendijk, Dorpsstraat, Kolderveen en Wanneperveen. Wanneer u binnen dit gebied woont, kunt u zich in de huisartsenpraktijk inschrijven.

Voor het inschrijven kunt u gebruik maken van onderstaande formulieren. Deze formulieren kunt u downloaden en invullen.

Wij verzoeken u vriendelijk het inschrijfformulier en het formulier LSP (zie uitleg hieronder),  persoonlijk in te leveren met geldend legitimatiebewijs. Dit is wettelijk verplicht. Als u het formulier thuis hebt uitgeprint ontvangt u de LSP informatiefolder bij het inleveren van het inschrijfformulier.

Inschrijfformulieren:

Inschrijfformulier kinderen tot 12 jaar

Inschrijfformulier personen ouder dan 12 jaar

Mocht u de formulieren niet uit kunnen printen, dan kunt u de papieren in de praktijk op komen halen.

 

Belangrijk! Landelijk Schakelpunt (LSP)

Huisartsenpraktijk Kolderveen is aangesloten op het Landelijk Schakelpunt, ook wel LSP genoemd. Via het LSP kunnen andere zorgverleners, zoals een medisch specialist in het ziekenhuis of een apotheek of huisarts elders in Nederland, uw medicijnlijst inzien en belangrijke zaken uit uw medische voorgeschiedenis raadplegen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als u op vakantie bent in Nederland en daar een huisarts of apotheek moet bezoeken of als u voor behandeling naar een ziekenhuis moet. De communicatie met de huisartsenpost in Meppel verloopt ook via het LSP. Mocht u ooit een beroep moeten doen op de huisartsenpost dan is het wenselijk dat de dienstdoende huisarts beschikt over belangrijke relevante informatie uit uw medische dossier (u kunt zelf aangeven welke informatie gedeeld mag worden). Uitsluitend wanneer u ons hiervoor schriftelijk of digitaal toestemming heeft verleend met behulp van de daartoe bestemde formulieren, stellen we uw dossier open voor het LSP. Indien u deze toestemming nog niet heeft verleend, maar wel graag wil dat uw medische informatie via het LSP te raadplegen is, dan vragen wij u om het benodigde formulier ingevuld bij ons af te geven. Ook als u hier geen toestemming voor geeft willen wij dit graag weten. Voor meer informatie over het LSP kunt u op deze website kijken en het toestemmingsformulier downloaden of een papieren folder aanvragen bij de assistente.

Wij verzoeken u uw huidige huisartsenpraktijk op de hoogte te stellen van de overschrijving. Hiermee geeft u de praktijk toestemming om uw medische gegevens aan ons over te dragen.